KNMT Friesland

LIVE WEBINAR

Opgelost en wat nu?

Op dinsdag 24 mei 2022 heeft KNMT Friesland om 19:45 uur een interactief Live Webinar georganiseerd vanuit de Academie van Franeker. Spreker was Drs Machteld Siers over het onderwerp resorptie met als titel “Opgelost en wat nu?”.

Resorptie bestaat in veel verschillende vormen. Tijdens dit Webinar gaan we het hebben over idiopathische resorptie, resorptie als gevolg van dentaal trauma, interne resorptie en cervicale invasieve resorptie. Het is belangrijk om te weten wanneer resorptie verwacht kan worden en het te herkennen als het optreedt. Elke vorm heeft een andere oorzaak. Is het te behandelen, moet het behandeld worden of is afwachten beter? 

Tijdens dit Webinar worden de verschillende vormen van resorptie besproken. Wanneer kan resorptie verwacht worden en hoe het te herkennen?

SPREKER

Drs Machteld Siers

Drs Machteld Siers deed tandartsexamen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN). Haar werk als praktijkmedewerker in een algemene praktijk combineerde zij met een beroeps-differentiatie tot tandarts-endodontoloog. 

In september 1999 heeft zij het examen tot tandarts-endodontoloog met succes afgelegd. Vanaf die tijd werkt zij als tandartsdocent, verbonden aan de vakgroep Preventieve en Curatieve Tandheelkunde van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hier verzorgt zij zowel studentenonderwijs als PAO.

Hiernaast voerde zij sinds 1999 een algemene praktijk en een verwijspraktijk voor endodontologie. Sinds 2007 werkt zij bij XQdent Zeist en voert zij daar een verwijspraktijk voor endodontologie.

HOSTS

Dr Kees Heijdenrijk
MKA chirurg
Medisch Centrum Leeuwarden & Omnimed
Drs Charlotte Oonk
Tandarts-Endodontoloog
Endopraktijk Groningen

KOSTEN WEBINAR

Deelname aan het Webinar kost € 45. Bij aanmelding en online betaling ontvangt u separaat een factuur.

INLOG PROBLEMEN WEBINAR?

Wanneer u op 24 mei 2022 problemen heeft met inloggen op het Webinar, kunt u ons bereiken op: webinar@knmtfriesland.nl.

ACCREDITATIE

KRT Accreditatie (1 punt) is aangevraagd. Bij registratie dient u hiertoe uw BIG nummer in te vullen.

Voorgaande KNMT Friesland Webinars

18.05.2021“Wat te doen bij afwijkingen op een röntgenfoto?”
Eric van der Meij
Live Webinar over wat te doen bij het vaststellen van afwijkingen op een röntgenfoto, röntgenologische technieken en diagnostische aspecten.

05.10.2021 “Ai, waar komt die pijn vandaan?”
James D. Huddleston Slater
Live Webinar over hoe de juiste diagnostiek leidt tot een succesvolle behandeling bij onbegrepen pijnklachten in het hoofd-hals gebied.