KNMT Friesland

JEROEN STEK

ProvocatieF COACHEN; LOL EN LEF ALS GESPREKSTECHNIEK

De provocatieve stijl is een manier van gespreksvoering die humor en uitdaging combineert met speelsheid en goed contact. In de workshop besteden we aandacht aan de oorsprong van de Provocative Therapy en aan de vooronderstellingen. Daarnaast gaan we aan de slag met enkele Farrelly Factoren, interventies en maken we een verbinding naar de praktijk van de deelnemers. Het beoogde doel is naast kennismaking, gereedschap aan te reiken waardoor in sommige lastige gesprekken het toch succesvol kan verlopen.

Literatuur: Provocatief Coachen, Jaap Hollander & Jeffrey Wijnbergen, Scriptum, ISBN 9789055944514

Jeroen Stek (1961) werkt ongeveer 17 jaar als provocatief-en systeemtherapeut, supervisor, trainer & coach bij Maarsingh en van Steijn te Leeuwarden, een netwerk voor psychologische expertise.

Daarnaast is hij docent provocatief coachen bij het Instituut voor Eclectische Psychologie in Nijmegen, mede vormgever trainer provocatief leiderschap bij ZoetZuur-Kumpany en geeft landelijk diverse workshops, lezingen en trainingen.Verder is hij Improvisatie docent en was hij ooit directeur Verblijf van een recreatiepark in Brabant. Verder heeft hij MenS2producties opgericht waarbinnen theatercolleges vorm krijgen die inzicht geven in psychologische fenomenen. Zijn aanpak is uitdagend, met warmte, creativiteit en humor. Hij gaat ervan uit dat veranderen alleen mogelijk is als niet veranderen zinloos is. Hij zet mensen direct in beweging en gaat voor een effectief en een blijvend resultaat. Wil je je meer ontwikkelen in speels leiderschap vanuit een systemisch perspectief ook dan ben je bij hem in goede handen.