KNMT Friesland

Artur Matthews Brzozowski

Schisis in 3D

Drie-dimensionele technieken zijn een vast onderdeel geworden van het MKA-vakgebied. Binnen de schisis (-chirurgie) begint de toepasbaarheid van deze technieken ook hun meerwaarde te tonen.
Voor de chirurg vergroten deze technieken de voorspelbaarheid, nauwkeurigheid en snelheid van chirurgische procedures, maar wat betekenen deze technieken voor kinderen met schisis en hun ouders?
In de lezing zullen we een 3D-reis gaan maken vanaf de zwangerschap tot aan de adolescentie.
Iets wat voor de huidige digitale generatie kinderen (‘digital natives’) vanzelfsprekend is.

Artur Matthews Brzozowski studeerde in 2002 cum laude tandheelkunde af aan The K. Marcinkowski Medical University Poznan te Polen. In 2007 promoveerde hij hier cum laude op een kaakchirurgisch onderwerp (“Visualization and evaluation of the temporomandibular joint structures before and after surgical treatment of patients with skeletal class III malocclusion”). Tijdens zijn promotieonderzoek werkte hij part-time als tandarts in een Militair Ziekenhuis en in het Centrum voor Esthetische Tandheelkunde in Poznan. Na een jarenlange afstandsrelatie verhuisde hij in 2007 naar Nederland. In 2010 studeerde hij bachelor geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2013 rondde hij zijn master geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen af, waar hij aansluitend met de opleiding tot kaakchirurg begon. Zijn opleiding volgde hij in het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) en het MCL (Medisch Centrum Leeuwarden). In het Radboudumc Nijmegen, The Institute of Mother and Child in Warschau, Polen en Institute of Craniofacial and Facial Plastic Surgery in Hyderabad, India deed hij verdieping binnen de schisis en craniofaciale chirurgie. Sinds 2018 is hij werkzaam als kaakchirurg (MKA-chirurg) in het Medisch Centrum Leeuwarden en Antonius Ziekenhuis Sneek. Zijn aandachtsgebieden zijn schisis, implantologie, orthognathische en reconstructieve chirurgie. Hij is lid van o.a. de KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde), NVMKA (Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie), NVSCA (Nederlandse Vereniging voor Schisis en Craniofaciale Afwijkingen), NVOI (Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie), NVDMFR (Nederlandse Vereniging van DentoMaxilloFaciale Radiologie).