KNMT Friesland

JASPER THOOLEN

DIGITAL SMILE DESIGN (DSD)

Digital Smile Design (DSD) is een tool die al geruime tijd in de dagelijkse praktijk gebruikt wordt. Middels digitale fotografie en Powerpoint of Keynote kan een digitale schets gemaakt worden van het te verwachten eindresultaat van een esthetische behandeling. Echter, deze techniek is inmiddels alweer 20 jaar oud en zoals met alle technologie heeft ook dit concept inmiddels een behoorlijke metamorfose ondergaan en is de 2D-behandelplanning getransformeerd naar een volledige 3D-omgeving. Maar misschien nog wel belangrijker, waar de focus eerst vooral op het plannen van esthetiek lag gebruiken we dezelfde tool nu om vooral interdisciplinair en functioneel na te leren denken.

Tijdens de lezing zal vooral de inhoud van de ‘klassieke’ DSD-workflow belicht worden alsmede de shift, inhoud en het gemak van de ’nieuwe’ DSD-workflow, waarbij de focus vooral ligt om te laten zien waarom dit juist voor de tandarts algemeen practicus zo interessant is.

HANDS-ON DIGITAL SMILE DESIGN

Tijdens de workshop zal stap voor stap het maken van een DSD worden doorlopen en uitleg gegeven worden over welke lijnen gebruikt en gehanteerd kunnen worden. Voor deze workshop dient u bij voorkeur een eigen MacBook of andere laptop mee te nemen.

Jasper Thoolen studeerde in 2016 af als tandarts aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij werkt als tandarts voor Lassus Tandartsen in Oisterwijk en daar houdt hij zich voornamelijk bezig met de restauratieve en reconstructieve tandheelkunde, digital smile design en digitale behandelplanning, orthodontie en implantologie. Jasper is een veelgevraagd spreker voor internationale meetings en symposia en is als trainer verbonden aan verschillende post-academische restauratieve opleidingen. Naast zijn werk aan de stoel schrijft hij artikelen voor tandheelkundige vakbladen en is hij als key opinion leader betrokken bij verschillende gerespecteerde tandheelkundige firma’s. Jasper is daarnaast een van de oprichters van het online educatie platform Karma.Dentistry.